Cuba bestemmingen

Steden, dorpen en badplaatsen


Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba en ligt aan de noordkant van het eiland aan een baai. Het oude stadscentrum van Havana "La Habana Vieja" staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Havana was voor de Spanjaarden een belangrijke havenstad in de Nieuwe Wereld. Havana heeft vele bezienswaardigheden waaronder het Capitool, Kathedraal San Cristobal, boulevard De Malecon, begraafplaats De Colon, Hotel Nacional, diverse pleinen en musea.

Havana


Holguin

Holguin ligt in het noordoosten van Cuba, ongeveer 735 kilometer van Havana. Holguin is vooral bekend vanwege de badplaats Guardalavaca, dat 50 kilometer ten noorden van de stad ligt. Via het internationale vliegveld Frank Pais bij Holguin komen vele toeristen naar dit prachtige strandresort en zonnige vakantiebestemming aan de azuurblauwe zee.

Holguin


Pinar del Rio

Eeuwenlang is de provincie Pinar del Rio zeer belangrijk geweest voor de tabaksindustrie van Cuba. Hier liggen vele tabaksplantages en komen vele bekende Cubaanse sigarenmerken vandaan.
Maar ook voor de natuur is de Pinar del Rio zeer de moeite waard om te bezoeken. Het bijzonder landschap van de Vinales vallei met "mogotes" en de prachtige duikplaatsen bij het strand Maria la Gorda.

Pinar del Rio


Santa Clara

Santa Clara is de vijfde grootste stad van Cuba. In het centrum van Santa Clara ligt het park "Parque Vidal" met een standbeeld van Marta Abreu. Zij heeft veel betekend voor de opbouw en ontwikkeling van de stad, waaronder de bouw van het theater "Teatro de la Caridad".
De voornaamste bezienswaardigheden in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara.

Santa Clara


Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een schitterend culturele stad waar de Cubaanse literatuur, muziek, architectuur, politiek en etnologie bij elkaar komt. De mengeling van Afro-Caraïbische cultuur en de ligging redelijk dicht bij Haïti, de Dominicaanse Republiek en Jamaica heeft de stad een eigen persoonlijke identiteit gegeven. Nergens anders in Cuba vind je ook zo'n kleurrijke mengeling van mensen. Hier ligt ook de oorsprong van de verschillende Cubaanse muzieksoorten als Son en Salsa.

Santiago de Cuba


Trinidad

Trinidad is één van de best bewaarde steden in de Caraïben uit de tijd dat de suikerhandel de belangrijkste industrie in de regio was. Tegenwoordig is de tabaksteelt en -verwerking de voornaamste handel in Trinidad. De oudere delen van stad worden goed onderhouden vanwege het groeiend aantal toeristen dat Trinidad bezoekt. De stad ademt nog de koloniale sfeer doordat er nog veel van de Spaanse architectuur uit de 16e eeuw bewaard is gebleven. Het historische Trinidad is beroemd om zijn keistraten, pastel gekleurde huizen, mooie paleizen en pleinen.

Trinidad


Varadero

Varadero is het meer exclusieve deel van Cuba. Hier vind je een overvloed aan hotels, schitterende stranden en een Golf Course, de enige golfbaan in Cuba met 18 holes. De fantastische stranden met helder blauwe, warme zeewater maakt deze badplaats tot een echt paradijs.

Varadero
Overige steden en dorpen

  1. Baracoa
  2. Cienfuegos
  3. Camaguey
  4. Las Tunas
  5. Mantanzas
  6. San Cristobal
  7. Sancti SpiritusCuba Reizen

Baobab Cuba
Baobab Cuba
Djoser Cuba
Djoser rondreizen Cuba
Fox Verre Reizen
Fox Verre Reizen Cuba
Koningaap Cuba
Koning Aap reizen nCuba
Kras Reizen Cuba
Kras groepsreizen Cuba
Mambo Reizen Cuba
mambo groepsreizen Cuba
Riksja Travel Cuba
Riksja rondreizen Cuba
Sawadee Cuba
Sawadee rondreizen Cuba
Shoestring Cuba
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Cuba
SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen Cuba
SRC-Reizen
SRC-reizen rondreizen Cuba
Tenzing Travel Cuba
Tenzing Travel Cuba
Tui Reizen Cuba
Tui rondreis Cuba