Bezienwaardigheden en hoogtepunten van HavanaHier vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten van Havana.

El Capitolio Havana

Het Capitool is gebouwd in de jaren 1920. Het gebouw is een replica van het Capitool in Washington en diende als het Senaat van Cuba.


El Castillo del Morro

Het kasteel El Morro is gebouwd in 1589. El Morro beschermde de haven van Havana tegen de Caribische piraten en binnenvallende legers.


De Malecon

Deze boulevard loopt van Castillo de San Salvador tot aan Vedado.


Castillo de la Real Fuerza

Deze fort ligt aan de westkant van de haven van Havana en wordt gezien als het oudste fort op het Amerkaanse continent. In 1982 is het op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.


Fabrica de Tabacos Partagás

De sigarenfabriek Partagás in Havana.
Adres: Calle Industria 520, Havana.

sigarenfabriek Partagás


Hotel Nacional de Cuba

Nacional Hotel is een geweldige plek om op het terras een mojito te drinken en te fantaseren over hoe de rijke Amerikanen hier in de jaren 1950 van hun luxe leven genoten.
Adres: Calle 21 y O, Vedado, Plaza, Ciudad de la Habana, Cuba.

Hotel Nacional in Havana


La Habana Vieja

Halbana Vieja of het Oude centrum van Havana is in haar oude glorie gerestaureerd.


Parque John Lennon

Het John Lennon Park ligt in het district Vedado in Havana. Op een van de banken in het park is een beeld van John Lennon.
Adres: Calle 15 e. 6 y 8, Vedado


Plaza de Armas

Plaza de Armas is het oudste plein in Havana. In het midden van dit plein staat een standbeeld van de ex-president Antonio de Cespedes.


Plaza de la Cathedral

Aan dit plein ligt het kathedraal van de heilige Maria (Cathedral de la Virgen María de la Concepción Inmaculada de La Habana). Het is een Romaans katholieke kathedraal en is de zitting van de Aardsbisschop van Havana.

Plaza de la Revolución

Het Plein van de Revolutie met het monument van Jose Marti en een afbeelding van Che Guevera op het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Op dit plein hield Fidel Castro zijn speeches voor het volk.


Jose Marti Havana Cuba
Standbeeld van Jose Marti in HavanaAcuario Nacional de Cuba

Het Nationale Aquarium van Cuba is een instituut gewijd aan onderwijs en behoud van de zoutwaterdieren van de Caraïbische Zee en de Golf van Mexico. Je kunt hier de onderwaterwereld met zeekoralen, schildpadden, tropische vissen bezichtigen of een bezoek brengen aan de dolfijnenshow.
Adres: Avenida 3ra, esq. 62, Ciudad de La Habana, Cuba.


Cementerio de Colón of Columbus Cemetery

Deze begraafplaats in Havana is één van de grootste begraafplaatsen in de wereld. Men vermoedt dat in het begin van de 16e eeuw Columbus hier tijdelijk lag begraven. Op deze begraafplaats heeft Korda de beroemde foto van Che Guevara gemaakt.

Begraafplaats Cementerio de Colón


Museo Ernest Hemingway

De schrijver Ernest Hemingway verbleef in de jaren 1930 en 1940 in Cuba. Een groot deel van zijn werken heeft hij in Cuba geschreven, waaronder "The old man and the sea". Met dit boek won hij in 1953 de Plitzer prijs. In 1954 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur.
In de jaren 1930 verbleef hij zeven jaar lang in Hotel Ambos Mundos in Havana. Hij huurde daar een kamer op de 5e verdieping tot midden 1959. Daarna verhuisde hij naar zijn nieuwe huis Finca Vigia in San Francisco de Paula, ongeveer 15 kilometer van het centrum van Havana. Dit huis is nu het Ernest Hemingway Museum en is in dezelfde staat gebleven zoals Ernest het destijds heeft achtergelaten.

Museum Ernest Hemingway


Nationaal Museum voor Schone Kunsten (Museo Nacional de Bellas Artes)Museo de la Revolución

Het Museum van de Revolutie is gevestigd in het voormalige presidentiele paleis van de in de jaren 1950 afgezette dictator Batista.
Adres: Calle Refugio 1, e Calle Monserrate y Calle Zulueta, La Habana Vieja

Het Museum van Decoratieve Kunsten (Museo de Artes Decorativas)

Dit museum is gevestigd in het herenhuis van de Gravin van Revilla de Camargo. Het museum exposeert meer dan 33.000 werken uit de tijd van Lodewijk XV, Lodewijk XVI en Napoleon III, als ook Ooosterse voorwerpen uit de 16e tot 20e eeuw.