Algemeen  Nieuws & Media  Reisinformatie  Bestemmingen  Vakanties  Reisorganisaties 
Menu
Cuba Vakanties
Links
Zoeken

 

 
Trinidad Cuba

Trinidad Cuba


Trinidad werd in 1514 gesticht door Diego Velazquez de Cuellar en ligt ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust in de provincie Sancti Spíritus. In 1540 werd Francisco Iznaga gekozen tot burgemeester van Bayamo. Hij was een rijke Baskische grootgrondbezitter die met name in het zuiden van Cuba grond bezat. Zijn nakomelingen vochten in de periode van 1820 tot 1900 voor de onafhankelijkheid van Cuba en tegen de annexatie door de Verenigde Staten.
Trinidad is één van de best bewaarde steden in de Caraďben uit de tijd dat de suikerhandel de belangrijkste industrie in de regio was. Tegenwoordig is de tabaksteelt en verwerking de voornaamste handel in Trinidad. De oudere delen van stad worden goed onderhouden vanwege het groeiend aantal toeristen dat Trinidad bezoekt. Enkele andere delen van de stad raken daarentegen meer in verval, vooral in het centrum van Trinidad.

Trinidad Cuba
Trinidad CubaDe stad ademt nog de koloniale sfeer doordat in de oude stad nog veel van de Spaanse architecteur uit de 16e eeuw is te vinden. Het historische Trinidad is beroemd om zijn keistraten, pastel gekleurde huizen, mooie paleizen en pleinen. Bezienswaardigheden van het oude Trinidad zijn de kerk van Sint Franciscus, Plaza Mayor, Palacio Cantero en Palacio Brunet. Je kunt de stad in een paar uur lopend bezichtigen. De stad ligt dichtbij zowel de bergen van Escambray als de Caraďbische kust.
Een van de interessante bezienswaardigheden van de regio is de vallei van de suikermolens, wat tot het Werelderfenisgoed van Unesco behoort. De vallei heeft ongeveer 70 oude suikermolens die eraan herinneren dat in de loop van de eeuwen suiker zeer belangrijk is geweest voor de Cubaanse economie. Hier staat ook La Torre Iznaga, een 45 meter hoge toren die door Alejo Iznaga Borrell in 1816 is gebouwd. Twintig kilometer verwijderd van Trinidad ligt Topes de Collantes, een van de eerste eco-toerismecentrum van Cuba. Een andere attractie is de Baai Casilda, die zowel snorkelers als duikers aantrekt. Een nabijgelegen eiland heeft nog ongerepte stranden.
Het Strand van Ancon is een witte zandstrand welke één van de eerste nieuwe resorts in Cuba is die na de revolutie van 1959 zich heeft ontwikkeld. Langs het schiereiland van Ancon liggen drie hotels, namelijk Hotel Costa Sur, Hotel Ancon en Brisas Trinidad del Mar.
Er zijn in Trinidad meerdere casas de musica van wereldklasse, en elke nacht is naast de kerk op de Plaza Mayor één van Cuba's drukste dansvloeren. Er zijn ook uitstekende disco's. Een daarvan is gevestigd in de ruďnes van een kerk en een ander in een reusachtig grot dat in oorlogstijd werd gebruikt als ziekenhuis.

Plaza Mayor Trinidad Cuba
Plaza Mayor in Trinidad CubaMusea in Trinidad

Romantisch Museum (Brunet Paleis)
De Cubaanse kunst museum is gevestigd in het oude Paleis van graaf Brunet, waar meubilair en de decoratieve kunsten is waarmee de aristocratie van Trinidad hun herenhuizen hadden ingericht. Je ziet er juwelen, porselein, tafelzilver schilderijen, beeldhouwwerken en meer.
Adres: Calle Fernando Hernandez Echemendia No. 52, Plaza Mayor, Trinidad.

Gemeentelijk Museum van Trinidad
De verzamelingen in dit historisch museum geeft de bezoeker inzicht in het leven van de inheemse mensen, slavenhandel en de suikerrietindustrie, de onafhankelijkheidsoorlogen en andere belangrijke periodes in de cultuur, maatschappij en economie van Trinidad.
Adres: Bolívar Nr 423 van Simón van Calle. Trinidad, Sancti Spiritus.

Museum van Architectuur in Trinidad
Het museum bevat de meest representatieve voorbeelden van de architecturele ontwikkeling van de stad tijdens de 18de en 19de eeuw.
Adres: Calle Ripalda Nr 83e Fernando Hernández y Ruben Martinez Villena, Trinidad, Sancti Spiritus.

Museum van de Strijd tegen Bandieten
Het historisch museum voorziet de bezoek van uitvoerige informatie over de gevechten die door de Nationale Revolutionaire Militie in de jaren 60 van de vorige eeuw zijn uitgevoerd tegen de contra revolutionaire bendes. Geschiedenis over de strijd tegen bandieten wordt in beeld gebracht aan de hand van Ddocumenten en verklaringen over de strijd tegen bandieten en wapens die in deze strijd werden gebruikt.
Adres: Calle Fernando Hernandez, Trinidad, Sancti Spiritus.


Trinidad informatie
Lokale tijd en het weer

Tijd in CubaHet weer in CubaFotos Cuba


Foto's
 
Djoser rondreizen Cuba  
Djoser Reizen
 
Rondreizen Cuba

Kras groepsreizen Cuba  
Kras Reizen
 
Vakantie Cuba

Koning Aap reizen naar Cuba  
Koningaap
 
Rondreizen Cuba

Sawadee rondreizen Cuba  
Sawadee
 
Reizen Cuba

 >>> Meer Rondreizen

 

 
Kuoni rondreizen Cuba  
Riksja Travel
 
Groepsreizen Cuba

Shoestring Avontuurlijke reizen naar Cuba  
Shoestring
 
Rondreizen Cuba

SNP Natuurreizen Cuba  
SNP reizen
 
Groepsrondreis Cuba

Summum Cuba  
Fox Reizen
 
Rondreis Cuba

 >>> Meer Rondreizen


Cuba    Egypte    Griekenland    Indonesie    Mexico    Reizen    Spanje    Thailand    Turkije 
home    sitemap    disclaimer    privacy    link opgeven    contact
links