Algemeen  Nieuws & Media  Reisinformatie  Bestemmingen  Vakanties  Reisorganisaties 
Menu
Cuba Vakanties
Links
Zoeken
Search

 

Shoestring rondreis Cuba

 

WTC Zonvakantie Cuba
 
Trinidad Cuba

Trinidad Cuba


Trinidad werd in 1514 gesticht door Diego Velazquez de Cuellar en ligt ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust in de provincie Sancti Spíritus. In 1540 werd Francisco Iznaga gekozen tot burgemeester van Bayamo. Hij was een rijke Baskische grootgrondbezitter die met name in het zuiden van Cuba grond bezat. Zijn nakomelingen vochten in de periode van 1820 tot 1900 voor de onafhankelijkheid van Cuba en tegen de annexatie door de Verenigde Staten.
Trinidad is één van de best bewaarde steden in de Caraďben uit de tijd dat de suikerhandel de belangrijkste industrie in de regio was. Tegenwoordig is de tabaksteelt en de tabaksverwerking de voornaamste handel in Trinidad. De oudere delen van stad worden goed onderhouden vanwege het groeiend aantal toeristen dat Trinidad bezoekt. Enkele andere delen van de stad raken daarentegen meer in verval, vooral in het centrum van Trinidad.

Trinidad Cuba
Trinidad CubaDe stad ademt nog de koloniale sfeer doordat in de oude stad nog veel van de Spaanse architecteur uit de 16e eeuw is te vinden. Het historische Trinidad is beroemd om zijn keistraten, pastel gekleurde huizen, mooie paleizen en pleinen. Bezienswaardigheden van het oude Trinidad zijn de kerk van Sint Franciscus, Plaza Mayor, Palacio Cantero en Palacio Brunet. Je kunt de stad in slechts een paar uur lopend bezichtigen. De stad ligt dichtbij zowel de bergen van Escambray als de Caraďbische kust.
Er zijn in Trinidad meerdere casas de musica van wereldklasse, en elke nacht is naast de kerk op de Plaza Mayor één van Cuba's drukste dansvloeren. Er zijn ook uitstekende disco's. Een daarvan is gevestigd in de ruďnes van een kerk en een ander in een reusachtig grot dat in oorlogstijd werd gebruikt als ziekenhuis.

Twintig kilometer verwijderd van Trinidad ligt Topes de Collantes, een van de eerste eco-toerismecentrum van Cuba. Een andere attractie is de Baai Casilda, die zowel snorkelaars als duikers aantrekt. Een nabijgelegen eiland heeft nog ongerepte stranden. Het Strand van Ancon is een witte zandstrand welke één van de eerste nieuwe resorts in Cuba is die na de revolutie van 1959 zich heeft ontwikkeld. Langs het schiereiland van Ancon liggen drie hotels, namelijk Hotel Costa Sur, Hotel Ancon en Brisas Trinidad del Mar.


Valle San Luis, de vallei van de suikermolens

Een van de interessante bezienswaardigheden van de regio is Valle San Luis, wat tot het Werelderfgoed van Unesco behoort. Valle San Luis staat bekend om de uitgestrekte suikerrietplantages. De vallei heeft ongeveer 70 oude suikermolens die eraan herinneren dat in de loop van de eeuwen suiker zeer belangrijk is geweest voor de Cubaanse economie. Door deze suikermolens kreeg de vallei de bijnaam Valle de los Igenios, wat betekent de vallei van de Suikermolens.
Hier staat ook La Torre Iznaga (Torre Manacas-Iznagas), een 45 meter hoge toren die door Alejo Iznaga Borrell in 1816 is gebouwd. Alejo behoorde tot de rijke familie Iznaga en was de uitbater van deze suikerrietplantages. Vanuit deze toren werden de slaven die hier op de plantages werden ingezet, gecontroleerd.


Plaza Mayor Trinidad Cuba
Plaza Mayor in Trinidad Cuba


Bezienswaardigheden van Trinidad

 • Het oude centrum van Trinidad en de Plaza de Mayor met daaromheen verschillende belangrijke gebouwen, waaronder Iglesia Parroquial de la Santisma Trinidad.
 • De kerk van Sint Franciscus.
 • Dansen op de Plaza Mayor
 • Diverse musea, waaronder Museo Romatico, Meseo Municipal de Trinidad, Museo de Arquitectura Colonial en Museo de la Lucha contra Bandidos.
 • Valle San Luis, de vallei van de suikermolens en La Torre Iznaga, de 45 meter hoge toren uit 1816.
 • Topes de Collantes, het eco-toerismecentrum van Cuba.
 • De Baai Casilda.
 • Het Strand van Ancon, van het het schiereiland van Ancon.


Musea in Trinidad


Romantisch Museum (Museo Romatico)
Het Cubaanse kunstmuseum is ondergebracht in het oude Paleis van graaf Brunet (Palacio Brunet) aan de Playa Mayor. Met meubilair en de decoratieve kunsten wordt in beeld gebracht hoe de aristocratie van Trinidad hun herenhuizen hadden ingericht. Je ziet er juwelen, porselein, tafelzilver, schilderijen, beeldhouwwerken en meer.
Adres: Calle Fernando Hernandez Echemendia No. 52, Plaza Mayor, Trinidad.

Gemeentelijk Museum van Trinidad (Meseo Municipal de Trinidad "Palacio Cantero")
De verzamelingen in dit historisch museum geeft de bezoeker inzicht in het leven van de inheemse mensen, slavenhandel en de suikerrietindustrie, de onafhankelijkheidsoorlogen en andere belangrijke periodes in de cultuur, maatschappij en economie van Trinidad.
Adres: Bolívar Nr 423 van Simón van Calle. Trinidad, Sancti Spiritus.

Museum van Architectuur in Trinidad (Museo de Arquitectura Colonial)
Het museum bevat de meest representatieve voorbeelden van de architecturele ontwikkeling van de stad tijdens de 18de en 19de eeuw.
Adres: Calle Ripalda Nr 83e Fernando Hernández y Ruben Martinez Villena, Trinidad, Sancti Spiritus.

Museum van de Strijd tegen Bandieten (Museo de la Lucha contra Bandidos)
Het historisch museum voorziet de bezoekers van uitvoerige informatie over de gevechten die door de Nationale Revolutionaire Militie in de jaren 60 van de vorige eeuw zijn uitgevoerd tegen de contra-revolutionaire bendes. De geschiedenis over de strijd tegen de bandieten wordt in beeld gebracht aan de hand van documenten en verklaringen over deze strijd, en met wapens die in deze strijd werden gebruikt. Op de binnenplaats staat een Amerikaanse motorboot die in deze strijd werd ingezet. Vanuit de toren van het museum kun je genieten van een schitterend uitzicht over Trinidad.
Adres: Calle Fernando Hernandez, Trinidad, Sancti Spiritus.


Trinidad informatie
Lokale tijd en het weer

Tijd in CubaHet weer in CubaFotos Cuba


Foto's
 
Baobab rondreizen Cuba  
Boabab Reizen
 
Rondreizen Cuba

Djoser rondreizen Cuba  
Djoser
 
Rondreizen Cuba

Kras groepsreizen Cuba  
Kras Reizen
 
Vakantie Cuba

Koning Aap reizen naar Cuba  
Koningaap
 
Rondreizen Cuba

Sawadee rondreizen Cuba  
Sawadee
 
Reizen Cuba

 >>> Meer Rondreizen

 
Riksja rondreizen Cuba  
Riksja Travel
 
Groepsreizen Cuba

Shoestring Avontuurlijke reizen naar Cuba  
Shoestring
 
Rondreizen Cuba

SNP Natuurreizen Cuba  
SNP reizen
 
Groepsrondreis Cuba

Fox Cuba  
Fox Reizen
 
Rondreis Cuba

 >>> Meer Rondreizen

 

Cuba KRAS.NL Scherp geprijst bij KRAS.NL. Zonvakanties Cuba.Vakantie in Cuba Vakantie naar Cuba met Fox Vakanties.Cuba rondreizen Ontdek het authentieke Cuba met een rondreis!Zonvakantie Varadero Naar Varadero? Groot aanbod, lage prijzen.Rondreis Cuba met het gezin naar Cuba! Djoser Junior Cuba.
Cuba    Egypte    Griekenland    Indonesie    Mexico    Reizen    Spanje    Thailand    Turkije 
home    sitemap    disclaimer    privacy    link opgeven    contact
links