Algemeen  Nieuws & Media  Reisinformatie  Bestemmingen  Vakanties  Reisorganisaties 
Menu
Cuba Vakanties
Links
Zoeken
Search

 

Shoestring rondreis Cuba
 
Tui Reizen Cuba  
Tui Reizen
 
Vakanties Cuba

Fox vakantie Cuba  
Fox Reizen
 
Vakantie Cuba

Kras vakantie Cuba  
Kras Reizen
 
Zonvakantie Cuba

Neckermann vakantie Cuba  
Neckermann
Reizen
 
Vakantie Cuba

World Ticket Center vakantie Cuba  
World Ticket
Center
 
Zonvakantie Cuba

 >>> Meer Vakanties

 

Cuba KRAS.NL Scherp geprijst bij KRAS.NL. Zonvakanties Cuba.Vakantie in Cuba Vakantie naar Cuba met Fox Vakanties.Cuba rondreizen Ontdek het authentieke Cuba met een rondreis!Zonvakantie Varadero Naar Varadero? Groot aanbod, lage prijzen.Rondreis Cuba met het gezin naar Cuba! Djoser Junior Cuba. 
Varadero Cuba

Varedero Cuba


Varadero is het meer exclusieve deel van Cuba. Hier vind je een overvloed aan hotels, schitterende stranden en een Golf Course, de enige golfbaan in Cuba met 18 holes. De fantastische stranden met helder blauwe, warme zeewater maakt deze badplaats tot een echt paradijs.
Varadero is lange tijd de trots van Cuba geweest en trok de rijken en beroemdheden aan. Tegenwoordig biedt een verscheidenheid aan hotels en resorts betaalbare vakanties aan op deze brede zandstrand. Vardero wordt door velen beschouwd als het mooiste strand van de wereld.
Varadero maakt deel uit van een schiereiland dat zich ver in de kalme wateren van de Atlantische Oceaan uitstrekt. Zijn 21 kilometer lange strand van fijn wit zand is een ideale vakantieplek voor zonaanbidders en watersporters. De ligging van Varadero op een smal schiereiland zorgt ervoor dat het constant door tropische winden wordt gekoeld. Maar dit witte strand, tegen een achtergrond van turkoois water en azuurblauwe hemel, is niet de enige hoogtepunt in de provincie Matanzas. De nabijgelegen steden Cardenas en Matanzas zijn bekend om hun kunst, geschiedenis en cultuur. Ten zuidwesten van Varadero ligt het Schiereiland Zapata, beroemd om zijn eco-toerisme en geschiedenis.

Varadero strand
Het strand van VaraderoRestaurants en eetgelegenheden
Vele reispakketten naar de belangrijkste vakantieresorts van Varadero zijn all-inclusive. Slechts enkele resorts bieden ook de mogelijkheid om alleen een kamer of hotelpakket te boeken, maar die zijn lastig te vinden.
De meeste hotels nabij de golfclub van Varadero zijn zelden all-inclusive omdat daar enkele restaurants in de buurt liggen. Er is een zeer goed restaurant bij de jachthaven, en verscheidene restaurants in het Internationale winkelcentrum. Het clubhuis van de "Varadero Golf Course" (het oude Huis van Dupont) heeft een uitgebreid menu en een mooie ligging waarbij je aan de ene kant uitkijkt over de zee en aan de andere kant over de golfbanen.
In de stad Varadero vind je marktstalletjes met eten en de lokale versie van fast food zoals Pollo Loco, hamburguesas con queso (cheeseburgers), sandwiches en de pizza joint. Er zijn ook een paar restaurants waar je aan tafel kunt lunchen of dineren.Cuba Strand: Varadero Beach


Varadero is de belangrijkste vakantieresort aan de Cubaanse kust en heeft meer dan 20 kilometer strand van fijn wit kalkzand. Door de langzaam aflopende strand kun je ver in zee gaan tot aan de brede zandbanken.
Varadero ligt op een schiereiland dat ver in de kalme wateren van de Atlantische Oceaan uitstrekt en heeft gevarieerde flora en fauna verspreid over 10 maagdelijke eilandjes. In de zee voor de kust van Vardero zijn meer dan 40 verschillende soorten koraal, een grote verscheidenheid aan vissen, zeekreeften, garnalen, krabben en weekdieren. Varadero heeft 28 duikplaatsen waar onderwatergrotten, kanalen en passages in de koraalriffen kunnen worden bezocht.
Hoogtepunt van Varadero is het ecologische strand. Hier kan de bezoeker genieten van een praktisch maagdelijk witte strand dat één van de oudste bomen in Cuba heeft: "El Patriarca". Dit is een boomachtige cactus uit de tijd van vóór de Spaanse verovering. Als je op het strand loopt kun je Cayo Piedra, één van de kleine maagdelijke eilandjes, zien.
Varadero heeft ook een redelijke keus aan activiteiten. Op de stranden zijn sailboards, aquabikes, roeiboten en paarden te huur. Andere mogelijkheden zijn tochten met catamaran, parasailing en vleugelboten.
De vakantiegangers kunnen auto's, fietsen en motoren huren. Varadero heeft een kartbaan, een pretpark, verscheidene golfbanen, een jachthaven waar je bootexcursies kan ondernemen, en een dolphinarium waar de bezoeker kan genieten van een dolfijnenshow, maar ook samen met de dolfijnen kan zwemmen.
Enkele leuke uitgaansactiviteiten zijn live concerten van salsaorkesten en meer dan 10 disco's.

Varadero
  Cubaaanse rum Havana ClubVaradero bezienswaardigheden en activiteiten

 • De grotten van Bellamar:
  Deze grotten zijn het oudste toeristenattractie in Cuba, open voor bezoekers sinds 1860. De grotten zijn uitgebreid en indrukwekkend. Het is een redelijk lange weg naar beneden en het is er vochtig en zeer warm.
 • Josone Park:
  Een park in het midden van Varadero vol met vogels, verkopers, muziek en kameelritten voor de kinderen.
 • Tropicana Matanzas:
  Bezoek de nieuwste Tropicana, het beroemdste cabaret van Cuba. In een nachtclub kun je genieten van diner en show met Cubaanse dans en muziek.
 • Seafari Cayo Blanco:
  Excursie met een Catamaran, snorkelen in een koraalbarriererif, entertainment, een muziek, een lunch en een open bar met Cubaanse cocktails in Cayo Blanco. Er is de mogelijkheid om met de dolfijnen te zwemmen of een dolfijnenshow te bezoeken in de Delfinario en te genieten van een sunset party.
 • Delfinario:
  een dolfijnenshow met de mogelijkheid om ook echt met de dolfijnen te zwemmen.
 • Varadero Golf Club en de villa Du Pont:
  Het voormalige huis van Irénée Du Pont, heeft een typerend groene dak en is in haciendastijl gebouwd in 1928. Tegenwoordig is de villa het pavilioen van de Varadero Golfclub. De golfcourse, heeft 18 holes en is daarmee de grootste golfbaan in Cuba. De bezoeker kan hier de pracht van het mahoniehoute meubilair, de vloeren gemaakt van het fijnste Italiaanse marmer, de bronze kandelaren en de oude olieverfschilderijen bewonderen. In de kelder bevindt zich "las Americas", de meest luxueuze en dure restaurant van Varadero. Op de eerste verdieping zijn 5 fraai ingerichte logeerkamers en een presidentiële suite. Op de tweede verdieping is de bar "Mirador" (24 uur per dag open), met een interieur dat bestaat uit een mengeling van Art Deco en Moorse stijl.
 • Cayo Piedra Underwater Park:
  In deze onderwater park ten noordoosten van Varadero liggen meerdere scheepswrakken waar scholen van kleurrijke, tropische vissen en schaaldieren hun toevlucht hebben gezocht.
 • Centre Plaza America:
  Dit welbekende internationale conventiecentrum omvat winkels, restaurants en ammusementshal.
 • Josone's Oasis:
  Dit ligt dichtbij het strand en heeft typische tropische vegetatie in zijn tuinen. Verscheidene oude herenhuizen zijn omgebouwd tot restaurants.
 • Ambrosio Grot:
  Deze grot werd eerst door de vroege primitieve bewoners van Cuba gebruikt als heilige plek voor ceremonies en later door gevluchte slaven als schuilplaats. In deze archelogische vindplaats zijn goed bewaarde tekeningen te zien.
 • Punta Frances:
  Punta Frances is een cactus van 600 jaar oud dat zo groot is als een boom. Het staat aan het eind van het schiereiland Hicacos, dichtbij een natuurlijke zoutkuil waar in de loop van de eeuwen leer en vlees werden geprepareerd.

Matanzas Stad

Het Canimar bos aan de rand van Matanzas kan het best worden gezien vanaf de rivier. Aan de mond van de rivier is een klein koloniaal kasteel (El Morrillo) waar de lichamen van twee revolutionaires in een mausoleum rusten. Het kasteel heeft ook een archeologisch museum. Aan het Vigia Square staan het Juan Palace Historische museum, het 19e eeuwse Sauto theater en het voormalige militaire hoofdkwartier. In dit hoofdkwartier wordt oude uitrustingen voor brandbestrijding tentoongesteld. Le Triolet French apotheek, gebouwd in 1882 is nog steeds volgestauwd met oude medicijnen, werktuigen en porseleine medicijnenflessen. De grot van Bellamar ligt aan de rand van Matanzas en wordt omschreven als een van de grootste grot met de mooiste ondergrondse formaties van de Caraïben. De ondergrondse gangen van 2 kilometer lang zijn bedekt met bijzondere stalagmieten, stalactieten en kristallen.Lokale tijd en het weer

Tijd in CubaHet weer in CubaFotos Cuba


Foto's
 
Baobab rondreizen Cuba  
Boabab Reizen
 
Rondreizen Cuba

Djoser rondreizen Cuba  
Djoser
 
Rondreizen Cuba

Kras groepsreizen Cuba  
Kras Reizen
 
Vakantie Cuba

Koning Aap reizen naar Cuba  
Koningaap
 
Rondreizen Cuba

Sawadee rondreizen Cuba  
Sawadee
 
Reizen Cuba

 >>> Meer Rondreizen

 

Djoser groepsreis Cuba
 
Riksja rondreizen Cuba  
Riksja Travel
 
Groepsreizen Cuba

Shoestring Avontuurlijke reizen naar Cuba  
Shoestring
 
Rondreizen Cuba

SNP Natuurreizen Cuba  
SNP reizen
 
Groepsrondreis Cuba

Fox Cuba  
Fox Reizen
 
Rondreis Cuba

 >>> Meer Rondreizen

 

WTC Zonvakantie Cuba

Cuba    Egypte    Griekenland    Indonesie    Mexico    Reizen    Spanje    Thailand    Turkije 
home    sitemap    disclaimer    privacy    link opgeven    contact
links