Camagüey

Camagüey, de grootste provincie van Cuba, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die zich meer richten op de bekendere steden. Echter, deze stad, die in 2008 door UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed, herbergt een schat aan geschiedenis, architectuur en cultuur.
Camagüey, met zijn charmante straatjes, historische pleinen en levendige culturele scene, verdient zeker een plek op de reisroute van iedereen die Cuba bezoekt. Het is een stad die trots haar unieke erfgoed bewaart en gasten uitnodigt om de verborgen schatten en de authentieke sfeer van de stad te ontdekken.
Camagüey Cuba
Camagüey
1. Bezienswaardigheden en Hoogtepunten

  1. Plaza del Carmen: Dit charmante plein wordt omringd door kleurrijke koloniale gebouwen en is een geweldige plek om te beginnen met het verkennen van Camagüey. Het plein is ook de thuisbasis van de Iglesia del Carmen, een prachtige kerk met een opvallende roze gevel.
  2. Plaza San Juan de Dios: Een ander schilderachtig plein met een gezellige sfeer, omringd door bars en restaurants. Hier vind je ook de San Juan de Dios-kerk, met zijn karakteristieke torens.
  3. Callejón de los Cines: Een kronkelig straatje dat zich kenmerkt door zijn unieke architectuur en historische charme. Verken de vele galerijen en ambachtswinkels langs deze straat.


2. Restaurants en Bars

  1. La Cancha: Een populair restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke lokale gerechten. Geniet hier van smaakvolle Cubaanse specialiteiten in een ontspannen sfeer.
  2. Plaza del Gallo: Gelegen aan het gelijknamige plein, biedt dit restaurant een gezellige setting en heerlijke gerechten. Probeer zeker de traditionele Camagüey-aardappelschotel genaamd "ajo cebolla".
  3. La Yuca de José: Voor een informele eetervaring is La Yuca de José een uitstekende keuze. Dit restaurant serveert voortreffelijke yuca-gerechten en andere lokale lekkernijen.


3. Uitgaansleven en Activiteiten

  1. Casa de la Trova: Deze muzikale hotspot biedt traditionele Cubaanse muziekoptredens en is de perfecte plek om de avond door te brengen. Geniet van livebands en waag je aan de dansvloer.
  2. Club Campestre: Voor wie van een levendig nachtleven houdt, is Club Campestre een populaire keuze. Deze club speelt een mix van Cubaanse en internationale muziek.


4. Excursies en Tips

  1. Theaterfestival van Camagüey: Als je de stad bezoekt in februari, mis dan niet het jaarlijkse theaterfestival, een bruisend evenement dat het culturele erfgoed van Camagüey viert.
  2. Wandeltochten door het historische centrum: Verken de smalle straatjes en prachtige pleinen van Camagüey te voet. Laat je verrassen door de lokale ambachtswinkels en kunstgalerijen.


5. Toerisme

Camagüey biedt een authentieke Cubaanse ervaring, weg van de drukte van meer bekende toeristische bestemmingen. Bezoekers kunnen genieten van de vriendelijke sfeer, historische architectuur en de rijke cultuur van deze stad.

6. Interactieve stadskaart van Camagüey


Grotere kaart weergeven