Cuba vakantiesTopics

Reizen in Cuba

Cuba is een populaire bestemming voor strandvakanties en rondreizen. Vooral een vakantie per huurauto is erg in trek. Gelegen in het Caribisch gebied bestaat het eiland uit zonovergoten stranden, een azuurblauwe zee, prachtige koraalriffen en uitgestrekte tabaksvelden. Maar er is meer. De bruisende hoofdstad Havana heeft schitterende bezienswaardigheden en gezellige terrasjes in haar bezit, en ook in de andere steden is het goed toeven. Ontdek de natuur, laat je inspireren door de cultuur en ontspan.

Hoogetepunten in Cuba

De Republiek Cuba ligt in het Caribisch Gebied, ongeveer 180 kilometer ten zuiden van de Verenigde Staten voor de kust van Florida. Het eiland Cuba biedt veel natuur en cultuur, en heeft een rijke historie. Je vindt hier prachtige witte stranden, azuurblauwe wateren, gebergten, suikerrietvelden, citrus- en tabaksplantages.
Door het jarenlange politieke en economische isolement van Cuba is modernisering van het land ver achter gebleven. Daardoor proef je er nog steeds de bijzondere sfeer van het koloniale verleden. Met name in de Spaans koloniale steden Trinidad, Santiago de Cuba en Oud Havana komen de jaren vijftig tot leven. Door de zwoele salsamuziek, Cubaanse sigaren, Mojito, prachtige koloniale gebouwen en de oldtimers waan je je hier nog terug in deze tijd.

Spotlight

Rondreizen

Groepsrondreizen en individuele rondreizen

Een rondreis maken in Cuba, Mexico, Guatemala, Egypte, Indonesie of Thailand? Zoek en boek jouw groepsrondreis of individuele rondreis hier.