Kaart van Havana Cuba

Havanna Cuba
Kaart van Havana CubaDe hedendaagse Havana kan voornamelijk worden beschreven als drie steden in één, namelijk Oud Havana, Vedado en de buitenwijken.
Het historische centrum Oud Havana, met zijn smalle straatjes en overhangende balkons, is het traditionele deel van Havana. Old Havana werd in 1982 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site.
In het noorden en westen van Oud Havana ligt het nieuwere Vedado. Vedado is uitgegroeid tot het centrum van commerciële activiteiten en het nachtleven. Centro Habana is vooral een winkelgebied dat ligt tussen Vedado en Oud Havana.

Sinds de jaren 1980 zijn belangrijke delen van Oud Havana (La Habana Vieja, Old Havana) gerestaureerd om het toerisme te stimuleren. De stad is met deze renovaties er enorm op vooruit gegaan. Voor de meeste van de grote pleinen zoals Plaza Vieja, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco en Plaza de Armas, en de belangrijkste toeristische straten Obispo en Mercaderes nadert de renovatie haar voltooiing.


1. Belangrijkste wijken en straten van Havana

1. Oud-Havana (Habana Vieja): Het Historische Hart

Oud-Havana is het historische centrum van de stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je smalle geplaveide straatjes omzoomd met pastelgekleurde gebouwen, levendige pleinen en indrukwekkende kerken. Het Plaza de la Catedral, met de majestueuze kathedraal van Havana, en het Plaza de Armas, omringd door oude gebouwen en antiekwinkels, zijn absolute hoogtepunten. Slenter door de smalle straatjes en ontdek de charme van de oude stad.

2. Vedado: Moderniteit en Elegante Boulevards

Vedado is het commerciële en culturele centrum van Havana. Hier vind je brede boulevards, chique winkels en elegante theaters. De wijk staat bekend om zijn art-deco-architectuur en het beroemde Hotel Nacional de Cuba. De Malecón, een iconische zeewering, biedt adembenemende uitzichten en is een populaire ontmoetingsplek voor zowel lokale bewoners als toeristen.

3. Miramar: Luxe en Ambassades

Miramar straalt grandeur uit met zijn weelderige villa's, ambassades en chique restaurants. Deze wijk ademt luxe en is een favoriete bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een meer exclusieve ervaring. De Fifth Avenue (Quinta Avenida) is de belangrijkste straat en herbergt enkele van de meest indrukwekkende residenties en diplomatieke missies.

4. Centro Habana: Ritme van het Dagelijks Leven

Centro Habana is het kloppende hart van het dagelijkse leven in de stad. Deze wijk, gelegen tussen Oud-Havana en Vedado, staat bekend om zijn bruisende straten, kleurrijke markten en levendige muziekscènes. De straat La Rampa is een populaire plek vol winkels, bars en restaurants. Mis de Coppelia-ijsparlor niet, een geliefde plek voor zowel lokale bewoners als toeristen.


2. Hoogtepunten van Havana: Pleinen, Musea en meer

  1. Plaza de la Revolución: Het epische plein waar historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en waar je monumenten zoals het beeld van Che Guevara en het ministerie van Binnenlandse Zaken kunt bewonderen.
  2. Museo Nacional de Bellas Artes: Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie Cubaanse kunst, van koloniale tijden tot hedendaagse werken.
  3. El Capitolio: Geïnspireerd door het Capitool in Washington D.C., is dit indrukwekkende gebouw een architectonisch hoogtepunt van Havana.
  4. De Malecón: Geniet van een ontspannen wandeling langs de kustlijn, bewonder de zonsondergang en voel de levendige energie van deze iconische locatie.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten

3. Interactieve kaart van HavanaGrotere kaart weergeven

4. Meer Havana kaarten en informatie