HolguinDe stad Holguin werd in 1545 gesticht als San Isidoro de Holguin en is vernoemd naar de stichter Garcia de Holguin, een Spaanse officier. Met meer dan 350.000 inwoners is Holguin, na Havana, Santiago de Cuba en Camaguey, de vierde grootste stad van Cuba.

Holguin heeft meerdere bezienswaardigheden. Er zijn verschillende kleine stadsparken zoals Parque Infantil, Parque San Jose, Parque San Isidoro, Parque Marti en het park Calixto Garcia. In de binnenstad vind je de galerijen Centro Provincial de Arte en Bayado, een bibliotheek, de bioscoop Marti Cinema, het theater Eddy Sunol, het provinciale Museum La Periquera, een wetenschapsmuseum en een historisch museum. De kathedraal van Holguin Catedral de San Isidro werd gebouwd in 1720.
Vanaf het uitkijkpunt op de berg Loma de la Cruz kan je de gehele stad overzien. De berg kan worden beklommen via een trap met 450 treden. Op de berg is een grote kruis geïnstalleerd.

In Holguin is ook de brouwerij Cerveceria Bucanero gevestigd. Deze maakt drie Cubaanse biermerken, namelijk Bucanero, Cristal en Mayabe. Aan de kust ten noorden van Holguin ligt de populaire Playa Pesquero resort (Vissersstrand). Holguin heeft ook een groot toeristisch gebied. Aan de rand van de stad zijn diverse vakantieresorts.

De provincie Holguin heeft een zeer gevarieerde en rijke landschap. Hoge bergen, vruchtbare vlaktes en fijne zandstranden wisselen elkaar af. Het was in dit gebied, waar Christopher Colombus voor het eers voet aan land heeft gezet, namelijk bij Bariay.

Holguin Cuba
Playa Guardalavaca


1. Stranden

De stranden in Holguin behoren tot de meest pittoreske in het Caribisch gebied. Ze worden omringd door vegetatie, waarvan de intense groene kleur zorgt voor een contrast met de witte gouden toon van het zand en de blauwe kleur van de zee. Holguin heeft verschillende all-inclusive resorts die zich aan 4 strandgebieden bevinden, namelijk Playa Pesquero, Playa Yuraguanal (Turquesa), Playa Esmeralada en Playa Guardalavaca.

2. Guardalavaca

Het strand van Guardalavaca is een paradijs van wit zand en blauw water. Het loopt langzaam in zee af en wordt omringd door een weelderige, tropische begroeiing. Het strand strekt zich uit over vier kilometer langs de noordoostelijke kust van Cuba. De badplaats Guardalavaca is door een moderne snelweg verbonden met de dichtbevolkte stad Holguin. Watersportliefhebbers zitten goed in Guardalavaca. De plaats biedt ruime keuze aan watersporten waaronder snorkelen, duiken, zeilen en ook zwemmen met dolfijnen. Er zijn ook andere leuke excursiemogelijkheden in de buurt van Guardalavaca, zoals een jeepsafari, diepzeevissen en paardrijden. Guardalavaca is een uitstekende bestemming om even te ontspannen tijdens je Cubareis.

3. Vliegveld Frank Pais

Holguin heeft een eigen vliegveld dat vooral wordt gebruikt door de toeristen die in de noordelijk gelegen stad Guardalavaca verblijven. Van hieruit wordt ook rechtstreeks naar Havana gevlogen.
Aeropuerto Internacional Frank Pais (HOG) ligt 14 kilometer van de stad. Er zijn directe vluchten vanuit Frankfurt, Milaan, Londen en Manchester naar Holguin.

4. Activiteiten en excursies Holguin

  1. Het kathedraal San Isidoro.
  2. Beklimming van de berg Loma de la Cruz.
  3. Historisch Museum.
  4. Dolfinarium, zwemmen met dolfijnen. dit ligt ongeveer 8 kilometer van Guardalavaca.
  5. Bahia de Naranjo Nature Park.
  6. Cayo Saetia.
  7. Diepzeevissen.
  8. Jeepsafari.
  9. Biopark Roco Azul.
  10. Openluchtmuseum Campina Taina.

5. Kaart van Holguin


stadskaart van Holguin Cuba
Stadskaart van Holguin


Cuba kaart