Trinidad Musea1. Romantisch Museum (Museo Romantico)

Het Cubaanse kunstmuseum is ondergebracht in het oude Paleis van graaf Brunet (Palacio Brunet) aan de Playa Mayor. Met meubilair en de decoratieve kunsten wordt in beeld gebracht hoe de aristocratie van Trinidad hun herenhuizen hadden ingericht. Je ziet er juwelen, porselein, tafelzilver, schilderijen, beeldhouwwerken en meer.
Adres: Calle Fernando Hernandez Echemendia No. 52, Plaza Mayor, Trinidad.


2. Gemeentelijk Museum van Trinidad (Meseo Municipal de Trinidad "Palacio Cantero")

De verzamelingen in dit historisch museum geeft de bezoeker inzicht in het leven van de inheemse mensen, slavenhandel en de suikerrietindustrie, de onafhankelijkheidsoorlogen en andere belangrijke periodes in de cultuur, maatschappij en economie van Trinidad.
Adres: Bolívar Nr 423 van Simón van Calle. Trinidad, Sancti Spiritus.


Trinidad Cuba
Trinidad Cuba


3. Museum van Architectuur in Trinidad (Museo de Arquitectura Colonial)

Het museum bevat de meest representatieve voorbeelden van de architecturele ontwikkeling van de stad tijdens de 18de en 19de eeuw.
Adres: Calle Ripalda Nr 83e Fernando Hernández y Ruben Martinez Villena, Trinidad, Sancti Spiritus.


4. Museum van de Strijd tegen Bandieten (Museo de la Lucha contra Bandidos)

Het historisch museum voorziet de bezoekers van uitvoerige informatie over de gevechten die door de Nationale Revolutionaire Militie in de jaren 60 van de vorige eeuw zijn uitgevoerd tegen de contra-revolutionaire bendes. De geschiedenis over de strijd tegen de bandieten wordt in beeld gebracht aan de hand van documenten en verklaringen over deze strijd, en met wapens die in deze strijd werden gebruikt. Op de binnenplaats staat een Amerikaanse motorboot die in deze strijd werd ingezet. Vanuit de toren van het museum kun je genieten van een schitterend uitzicht over Trinidad.
Adres: Calle Fernando Hernandez, Trinidad, Sancti Spiritus.
5. Andere musea in Trinidad

  1. Museo de Historia Municipal, adres: 423 Calle Desengano, Trinidad 62600, Cuba
  2. Galerie D'Art Calleyro, adres: Calle Boca, Trinidad 62600, Cuba
  3. Museo de Arqueologia (Archeologisch museum), adres: 95 Calle Real del Jigue, Trinidad 62600, CubaMeer informatie over Trinidad